jeudi 18 avril 2013

Mantarlı ve soğanlı kiş

Bordeau'da yaşayan kuzenim Rukiye geldi geçenlerde, geldi ve gitti hatta... Zaman o kadar hızlı geçiyo ki, durdur durdurabilirsen !! Aişesena (yeğenim) geldi gelecek derken gitti bile..
Gerçekten vaktimizi hakkıyla değerlendiremiyoruz...

Kuzenimin isteği üzere bu kiş'i yaptım, bir dergide yıllar önce almıştım tarifini, bulursam eklerim inş...
Tarif karışık görünsede çok basit aslında...

hamur'u için :



- 300 gr un
- 150 gr margarin
- 1 adet yumurta
- tuz 
dikkat edelim, hamur pişince çekebilir..
(ben çoğu zamanki gibi hazır tart hamuru kullandım)

iç harcı :
- 250 gr mantar 
- 1 küçük soğan
- sıvı yağ
- tuz, pul biber, kara biber 
ayrıca, kaşar peynir rendesi

sosu için :
- 2 yumurta
- 200 ml çiğ krema 
- 4 yemek kaşığı süt
- tuz

İlk olarak hamuru yoğurup buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
İç harcı hazırlayalım, sıvı yağda ince ince doğradığımız soğanları soteleyelim, ardından ince dilimlenmiş mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim, tuzunu ve biberleri ekleyelim.
Tepsiye yaydığımız hamura iç harcı yerleştireli, üzerine bol kaşar rendesi serpelim ve sos malzemelerinin tümünü karıştırıp yayalım. 
200 derece fırında kızarıncaya dek pişirelim.

Afiyet olsun...


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire