jeudi 18 avril 2013

vişneli pasta

Canım arkadaşm Ayşe'den aldığım bir tarifi payaşayım bugün, bir kaç senedir yaptığım, çok sevdiğim pastalar arasına giren pasta...

Vişneli pastanın hamuru için, (ben hazır tart hamuru kullandım)
- 3 yumurta
- 1 vanilya tozu
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- aldığı kadar un

orta kreması için :
- 500 ml süt
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 adet vanilyalı pudding
Bu üç malzemeyi karıştırarak pişir ve katılaşınca
- 50 cl crême faiche épaisse'i ekleyip iyice karıştır.

Orta kremayı çiğ hamurun üzerine yay ve vişne tanelerini serp.
Bir saat kadar 150 derece fırında pişir.

Vişne jölesi :
- konserveden kalan vişne suyu
- 2 vanilya tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
ateş üstünde karıştırarak pişir.
Sıcakken pişmiş pastanın üzerine gezdir.
Buzdolabında mutlaka 3-4 saat dinlensin..

Afiyet olsun :)



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire