mardi 29 avril 2014

damla çikolatalı örgü briyoş / brioche tressée aux pépites de chocolat



Hayırlı akşamlar :) bugün kuzularımın çok severek yedikleri briyoş tarifini yazayım istedim... Tarifi kuzen Rumeysa'dan almıştım....

malzemeler :
- 3 yumurta
- 5 kaşık şeker
- 1 adet yaş maya
- 1 bardak ılık süt
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 100 ml crème fraîche épaisse (kaymak)
- 1 yemek kaşığı tuz
- damla çikolata

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru ikiye bölüyoruz ve damla çikolataları ekliyoruz. Bu iki parça hamurdan iki tane uzun örgü örüyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüp iki saat daha bekletiyoruz.
Kabarmaya başlamış örgüleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.



Soguduktan sonra pudra şeker ve su dan yaptığım glasajı sürdüm.. muhakkak soğuduktan sonra yemek gerek... Dünki yaptığım bugün bitti, yarın tekrar pişirmeye söz verdim kuzularıma ;)




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire