jeudi 17 avril 2014

limonlu mereng

Hayırlı sabahlar :) 
Yıllar önce Meleğimin türkiyeden gönderdiği "Çaya Davet" (Fatoş Yağcı) kitabından denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum bugün...
muhakkak denenmesi gereken bir tarif, değişik, şık ve nefis bir lezzet oluyor :)

malzemeler : 
 hamur için :
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 150 gr margarin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- yarım su bardağı toz şeker
Malzemeleri karıştırıp, hamuru yoğuralım. Tart kalıbına bastırıp yayalım, pişerken kabarmaması için çatalla delikler açalım. Önceden ısıstılmış 170 derece fırında pembeleşinceye dek pişirelim. 
hamurumuz pişerken muhallebiyi hazırlayalım.

orta muhallebi için :
- 4 su bardağı süt
- 4 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker (biraz azaltılabilir)
- 4 çorba kaşığı un 
- 4 adet limonun suyu 
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
- 1 paket vanilya
Vanilya ve limon kabuğu rendesi hariç bütün malzemeler tencereye boşaltılıp kaynayıncaya kadar karıştırılır, kaynayınca vanilya ve limon rendesi eklenilir. Pişen hamurun üstüne yayılır.

üzerinde ki mereng malzemeleri : 
- 4 adet yumurta akı (ılık olmalı)
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
Bir kapta yumurtalar mikserle çırpılmaya başlanır iki üç dakika sonra tuz ve şeker azar azar yedirilip çırpılmaya devam edilir. Mereng karışımı iyice sertleşince krema torbasıyla şekil vererek muhallebinin üzerine sıkılır. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında üstü hafif kahverengi olana kadar pişirilir (yaklaşık 40 dk).
muhakkak bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapılır.
Afiyet olsun :)  


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire