dimanche 11 mai 2014

carré twix

"Öfke rüzgar gibidir, bir süre sonra diner ama birçok 
dal kırılmıştır bile." Mevlana.

Rabbim pişman olacağımız fiiller işletmesin bizlere...

Normal twixleri çok sevmem ama tarifini internet'ten gördüğümde yapmaya karar verdim, böylelikle ilk yoğunlaştırılmış süt konservesini almış bulundum... Şahsen çok beğendim, blogumda bulundurayım istedim... 

İlk olarak yoğunlaştırılmış şekerli süt konservesini açmadan bir tava veya tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup iki saat kaynatalım. İki saat pişen süt konservesini açmak için muhakkak soğumasını bekleyelim, nefis bir karamel'e dönüşecektir.

bisküvi malzemesi :
- 180 gr un 
- 120 gr tereyağı
- 60 gr şeker
- 1 paket vanilya tozu
- 2 cimdik tuz

Bütün malzemeler karıştırılıp 15 dk buzdolabında saklıyoruz. 
Dinlenen hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dk kadar pişiriyoruz.

Pişen hamurun üzerine soğumuş karameli yayıyoruz. 

- 250 gr sütlü çikolatayı bain-marie usulü eritip karamelin üzerine gezdiriyoruz. 

Soğuyan tatlımızı küçük kareler şeklinde kesip servise sunuyoruz.. 
Afiyet olsun :) 



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire