dimanche 4 mai 2014

flan parisien

Flan parisien tarifini "amuses bouche" sitesinden aldım, çok kolay, aynı zaman da çok lezzız bir tarif.. Sütlü tatlı sevenler için bire bir ;)

malzemeler :
- 1 adet hazır tart hamuru
- 3 yumurta
- 150 gr toz şeker
- 70 gr maizena (nişasta)
- 2 kahve kaşığı vanilya özü
- 150 ml çiğ sıvı krema
- 600 ml süt

Flan'ı hazırlamak için, yumurta ve toz şeker'in yarısını karıştıralım, nişasta, vanilya ve çiğ kremayı ekleyelim.
Süt'e kalan şekeri ekleyip kaynatalım. Kaynayan süt'e ilk karışımı ekelyelim ve tekrar ateşe alalım ve kalınlaşıncaya kadar karıştıralım. Kalınlaşan karışımı bir kaba boşaltıp üzerini streç folyo ile kapatıp soğumaya bırakalım.
Hazır hamur'u yüksek kenarlı tart kalıbına yerleştirelim ve çatal ile delikler açalım. tekrar buzdolabına koyalım.
Soğuyan flan karışımını tart hamuruna yayıp 20 dk ısıtılmış 210 dereceli fırına sürelim ve son 10 dk 240 derceye çıkaralım. Eğer kızarmamış ise gril fonksiyonu açıp kızartalım.
muhakkak soğuk servis yapalım.




1 commentaire:

  1. ziyaretiniz için tesekkür ederim.izleme butonunda sorun var sanırım.izlemeye almak istemiştim ama alamadım.sevgiler.

    RépondreSupprimer