dimanche 25 mai 2014

limonlu merengli tart (fransız usulü)

Bu seferki yaptığım tart'ın tarifini  "Hervé Cuisine" sitesinden aldım, tam tarifi uygulamaya çalıştım, çok güzel oldu, fakat biraz fazla ekşi oldu sanki, limonu azaltmak gerek bence. Tarifi olduğu gibi aktarıyorum inşaAllah...

hamuru için :
- 250 gr un
- 150 gr tereyağ
- 50 gr toz şeker
- 50 gr pudra şeker
- 1 adet yumurta
- 1 cimdik tuz
Yumurta, tuz ve şekerler çırpılır, un tek seferde katılır ve parmakların ucuyla yoğurulur. Yumuşamış küçük parçalar halinde tereyağı eklenip, hızlı bir şekilde yoğurulup streç folyo ya sarıp buzdolabına kaldırılır. En az bir saat bekleyen hamur açılıp tart kalıbına yerleştirilir ve 180 dereceli fırında 20 dk pişirilir (ilk 10 dk da nohut veya kuru fasülye yerleştirilebilir).


limonlu kreması için :
- 3 veya 4 limonun suyu (4 fazla geldi bence)
- bir limonun kabuğu (zest)
- 150 gr şeker
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 75 gr tereyağ
Limon suyu ve kabukları kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve nişasta çırpılır. Yumurtalı karışıma kaynamış limon suyu file şeklinde devamlı çırpılarak eklenir. Ocağa tekrar alıp kalınlaşınca ya dek devamlı karıştırılır. Krema ılıyınca tereyağı parçalar halinde eklenir. Pişmiş tart hamurun üzerine yayılır ve soğumaya alınır.

mereng için :
- 2 yumurta akı
- 75 gr toz şeker
Mikser yardımı ile yumurtalar kar haline getirilir, şeker eklenip tekrar karıştırılır.Sıkma torbasına koyup tartın üzeri süslenir. Fırının grill ayarı açılıp 1-2 dk kızartılır (ben fazla kızartmışım..).
Sevdiklerimizle birlikte tüketilir :)


 


Bazen böyle birdenbire yaralanı veririz. Ama her yara iyileşir. Eninde sonunda kabuk bağlar, üstünü kapatır. Gözlerden saklanır. Çünkü hiçbir yara görülmek istemez. 
Elif Şafak.

10 commentaires:

  1. offf .olsada yesem şimdi canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. yaa canım benim :(
      çok teşekkür ederim :)

      Supprimer
  2. Çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık

    RépondreSupprimer
  3. Bence muhteşem olmuş. Üstü de tam kararında kızarmış. Nefis nefis
    Ellerine sağlık

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. çok teşekkür ederim Nilaycığım :)

      Supprimer
  4. Çok güzel bir görüntüsü var eminim tadı da öyledir, ellerine sağlık.

    RépondreSupprimer
  5. Tam da canım şu an buna benzer lezzetler isterken fena oldu görmem yaptığımda o zaman bir limon eksilterek koyayım fazla limonlu olmaması için canım teşekkürler sevgiler.

    RépondreSupprimer
  6. :))) harika, inş beğenirsin canım
    sevgiler :)

    RépondreSupprimer