dimanche 4 mai 2014

sade açma

Hayırlı sabahlar :)
Şükürler olsun Rabbimize ki bizlere kahkahalar attırabilen dostlar nasip etmiş... Dün akşam öyle bi akşamdı, hatta cuma akşamı da öyleydi... Neşe deposu arkadaşlarım benim :) 
Zor zaman arkadaşlarımızı verene şükürler olsun...

Bugün ki tarif yine kuzenimin gönderdiği "Oktay usta ile çay saati" kitabından aldığım bir tarif...

sade açma için malzemeler :
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gr margarin
- 1 çorba kaşığı toz şeker

Kuru mayayı ılık suda 5-10 dk beklettim, ve bütün malzemeleri ekleyip (margarin ve yumurtanın sarısı hariç) yumuşak bir hamur yoğurup 40-50 dk bekletiyoruz. Küçük bezelere (16) bölüp yuvarlıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde margarin sürerek açıyoruz. Rulo olarak sarıp şekil veriyoruz. Yumurta sarısına dilersek 2 yemek  kaşığı sıvı yağ ekleyip açmaların üzerine sürüyoruz. Ilık bir ortamda 10-15 dk bekletip 180-200 derece ısıtılmış fırında üzerleri pişene kadar pişiriyoruz.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire