vendredi 20 novembre 2015

süt reçeli / confiture de lait

Hayırlı cumalar...
Bugün vermek istediğim tarif, süt reçeli tarifi. Tarif en pratiğinden, kendisi keklere, kreplere eşliğinde değişik bir lezzet katıyo. 
malzemeler : 
- 1 kutu yoğunlaştırılmış süt (şekerli)
- derin bir tencere 
Yoğunlaştırılmış süt konservesini derin tencereye yerleştirilip, konservenin üzerini kaplayacak şekilde su ile kaplanır. Tam iki saat kaynatılır. Suyun seviyesine dikkat edelim süt konservesini kaplasın hep. Konserve iyice soğuduktan sonra açılır, kullanıma hazırdır. Eğer hemen kullanmayacaksak, ağzını açmadan uzun süre bekletebiliriz. 
Afiyet olsun...



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire